Partii in Poiana Brasov

Poiana Brasov este o statiune renumita pentru sporturile de iarna din Romania, fiind o atractie turistica de renume international. Poiana a fost din vechi timpuri destinatia drumetiilor si a practicarii sporturilor de iarna. Prima mentiune documentara a acestui loc dateaza din 1427. Poiana Brasov dispune de 9 partii de schi cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, discoteci, baruri si restaurante.

Statiunea este dotata cu doua linii de telecabina si una de telegondola care asigura accesul turistilor spre culmile Postavarului, la care se adauga mai multe linii de teleski.

Stratul de zapada se mentine timp de 4-5 luni pe an, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate atat de incepatori cat si de sportivii de performanta din noiembrie pana in martie. O parte din partii sunt dotate cu tunuri si lanci pentru mentinerea stratului de zapada la cote optime pentru schi.

Accesul in statiunea Poiana Brasov se poate realiza din localitatile Brasov si Rasnov, prin doua sosele modernizate, precum si prin numeroase trasee turistice ce pornesc din localitatile Brasov, Timisu de Sus, Timisu de Jos, Paraul Rece, Rasnov si Cristian. Exista curse regulate de autobuze care pleaca din Brasov catre Poiana Brasov, statiunea fiind situata la doar 12 km de Brasov.

Cele 9 partii de schi disponibile in Poiana Brasov sunt urmatoarele:
1. Partia Drumul Rosum (usoara), 3821 m
2. Partia Lupului (dificila), 2860 m
3. Partia Sulinar (medie), 2441 m
4. Partia sub Teleferic (dificila), 1000 m
5. Partia Slalom Poiana (dificila), 575 m
6. Partia Ruia (Dificila), 540 m
7. Partia Bradul (usoara), 458 m
8. Partia Kanzel (dificila), 350 m
9. Partia Stadion (usoara), 300 m

De mentionat este faptul ca partia Stadion este cea mai usoara partie din Poiana Brasov si este destinata copiilor si celor care se urca pentru prima data pe schiuri sau pe placa de snowboard. Aceasta este partia ideala pentru a invata miscarile de baza, lungimea ei fiind de 300 de metri iar diferenta de nivel de la varf la baza fiind de doar 30 de metri.

Adauga un comentariu:

Nume:
Email: (nu va fi facut public)
Comentariu:
4 + 2 =

Comentarii

... nici un comentariu momentan


Inapoi la toate articolele
facebook