Canionul Sapte Scari Brasov

Canionul Sapte Scari este un defileu sapat in calcare jurasice din partea vestica a muntilor Piatra Mare. Sapte Scari adancite in calcare jurasice, pastreaza urmele evolutiei morfologice recente a intregului masiv.

Evolutia vaii s-a produs pe traseul complex al unei retele de falii Si diaclaze, ce au deschis conditii pentru aparitia unor tuburi de presiune din care se pastreaza marmitele laterale etajate pe versanti, de varsta cuaternara.

Lungimea lor este de 160 metri cu o diferenta de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din sapte trepte cu inaltimi intre 2.5 Si 15 metri, care ii dau numele Si care se transforma in cascade cand volumul de apa al paraului Sapte Scari, afluent al Sipoaiei, este ridicat. Traseul poate fi parcurs cu ajutorul unor scari, nefiind nevoie de echipament specializat.

Accesul spre cascada si canion se face din localitatea Timisul de Jos, situata la aproximativ 10 km de Brasov. Traseul spre Cascada si Canionul 7 scari este unul usor, iar durata este de maxim o ora. Strabaterea canionului dureaza in jur de 30 minute, iar pentru a evita accidentarea, e necesar sa aveti incaltari adecvate de munte.

Pretul biletului pentru accesul in canion: 10 lei adulti si 5 lei pentru copii. Pe vreme nefavorabila accesul nu este permis, prin urmare consultati orarul de vizitare in prealabil.

Adauga un comentariu:

Nume:
Email: (nu va fi facut public)
Comentariu:
3 + 3 =

Comentarii

... nici un comentariu momentan


Inapoi la toate articolele
facebook